CA bewaring perziken, abrikozen en pruimen
Deze zogenaamde steenvruchten zijn beperkt houdbaar. Onderstaand schema geeft een indicatie van bewaarcondities en bewaarduur onder deze omstandigheden.
Voor CA bewaring is een snelle inkoeling een vereiste. De bewaarduur wordt beïnvloed door ras, uniformiteit en weinig beschadigingen. Verlaging van zuurstof heeft een positief effect op het behoudt van hardheid. Bewaring bij een verhoogd CO2 gehalte zorgt er voor dat schimmelgroei wordt onderdrukt en draag bij aan een verse uitstraling van het product.
Kleine partijen kunnen goed worden bewaard in het Storex CA Palletbag system. De Auto Store CA regeling is uitbreidbaar tot 200-400 hoezen. Neem contact op met Storex voor meer informatie
| Temp. | %O2 – %CO2 | Bewaar duur |
Perziken | 0-1°C | NA | 2-4 weken |
| 0-1°C | 3-5% CO2 - 1-2% O2 | 3-5 weken |
Abrikozen | 0-1°C | NA | 1-2 weken |
| 0-1°C | 2-3% CO2 - 2-3% O2 | 2-3 weken |
Pruimen | 0-1°C | NA | 1-3 weken |
| 0-1°C | 1-5% CO2 - 1-2% O2 | 2-4 weken |
Optimale bewaarcondities van steenvruchten
De optimale bewaarcondities van pruimen, abrikozen en perziken hangen af van ras, tijdstip van oogsten, regio, grondsoort, groeiomstandigheden, etc. Op basis van onderzoek en praktijkervaring worden door bewaarspecialisten per regio adviezen opgesteld voor de optimale bewaarcondities. Informatie over CA condities voor de bewaring van fruit op deze website zijn slechts ter indicatie. Informeer bij lokale CA consulenten / onderzoekinstituten voor advies voor het instellen van de juiste CA condities voor uw situatie.