CA bewaring rode bessen
CA bewaring van rode bessen geeft het beste bewaarresultaat. Het product wordt dan bewaard bij hoge CO2 waarden van wel 18-20% in combinatie met een verlaagd zuurstofgehalte van 2% en 2°C. Deze hoge CO2 waarden onderdrukken in hoge mate de ontwikkeling van schimmelgroei. Onder deze CA condities kan rode bessen tot wel 6-8 maanden bewaard worden. CA bewaring van rode bessen gebeurt in zowel gasdichte CA hoezen als in (kleine) CA cellen.
Optimale bewaarcondities voor rode bessen
De optimale bewaarcondities voor rode bessen hangen af van ras, tijdstip van oogsten, regio, grondsoort, groeiomstandigheden, etc. Op basis van onderzoek en praktijkervaring worden door bewaarspecialisten per regio adviezen opgesteld voor de optimale bewaarcondities. Informatie over CA condities voor de bewaring van fruit op deze website zijn slechts ter indicatie. Informeer bij lokale CA consulenten / onderzoekinstituten voor advies voor het instellen van de juiste CA condities voor uw situatie.