Koolsoorten/ groentesoorten

CA bewaring kool/groentesoorten

CA bewaring kool/groentesoorten

CA bewaring voor diverse soorten groenten zoals kool en prei zorgt ervoor dat de kwaliteit van het product beter behouden blijft en wat zich uit in frissere uitstraling van het product, minder vergeling en uitval door bederf. Het product kan langer bewaard worden.
Koolgewassen en preisoorten zijn over het algemeen zeer geschikt om te bewaren in gasdichte CA koelcellen onder geregelde zuurstof en CO2 condities. Onder deze CA/ULO condities kunnen deze gewassen tot wel 8 maanden bewaard worden! Koolgewassen blijven in goede conditie bij temperaturen tussen 0° en 0,5°C. Er wordt naar gestreefd om de temperatuur zo gelijk als mogelijk te houden.

Voor de CA bewaring van koolsoorten worden bewaarregimes toegepast met zowel een laag ( 1-2%  O2) zuurstof gehalte in combinatie met veelal een hoog CO2 gehalte ( b.v. 2-3% CO2).

Optimale bewaarcondities voor koolsoorten en prei

De optimale bewaarcondities voor deze gewassen hangen af van ras, tijdstip van oogsten, regio, grondsoort, groeiomstandigheden, etc. Op basis van onderzoek en praktijkervaring worden door bewaarspecialisten per regio adviezen opgesteld voor de optimale bewaarcondities. Informatie over CA condities voor de bewaring van fruit op deze website zijn slechts ter indicatie. Informeer bij lokale CA consulenten / onderzoekinstituten voor advies voor het instellen van de juiste CA condities voor uw situatie.

Contactformulier

Liever iemand persoonlijk spreken? +31 78 673 3648